Gerwim Heerspink
Bassist bij In Christ United

Gerwim Heerspink

Als baby kwam ik al in aanraking met de gitaar. Het bewijs: een foto dat er bij mij in de box gitaar wordt gespeeld! Maar vanaf dat ik een jaar of 13 was, werd ik echt gegrepen door het gitaarvirus. In die tijd was ik vooral geïnspireerd door punk muziek, zoals: Blink182, sum 41, Good Charlotte en Greenday. Ik kocht mijn eerste akoestische gitaar voor €25,- en ging op gitaarles. Ik begon met tien kleine visjes en al die andere gekkigheid, die ik zo nu en dan nog wel eens wil spelen.

Al vrij snel kwam ik erachter dat die akoestische gitaar leuk was, maar er was nog meer.. Er moest een gitaar komen. Ik had net als nu niet veel centen, dus werd het een Behringer V-Tone, de goedkoopste gitaar ooit gemaakt.

Na ongeveer een jaar kwam de vraag: ‘Waarom kun je geen bas spelen?’ En daarop gaf ik als antwoord: ‘Dat kan ik heus wel!’. Zo gezegd zo gedaan. Een bas geleend van een vriend en daar stond Gerwim bij het bandje van zijn zus in de kerk te spelen. Hier kwam ik erachter dat ik het bassen toch wel erg leuk vond! Toen heb ik zelf besloten om zo’n vier snarige eiersnijder te kopen. Al snel kwam ik erachter dat je als bassist gewilder bent dan als gitarist. Dus ik heb mij toen gefocust op de bas. Ik heb twee jaar lang als bassist bij een koor gespeeld. Helaas stopte het koor, en ben ik mij toen gaan richten op allerlei kleine projectjes. Toch waren dit dingen wat mij niet helemaal pakte...

Op een avond werd ik tijdens bowlen met vrienden gebeld... Jonathan, jullie allen wel bekend?! Zag ik het niet zitten om bij In Christ United te komen bassen?! Dit leek mij wel wat, en zo ben ik de bassist van In Christ United geworden.

Het spelen voor In Christ United betekent voor mij een stap dichter bij mijn geloof komen. Ik was altijd al wel druk met mijn geloof maar sinds ik bij In Christ United speel begin ik steeds meer te beseffen wat het geloof voor mij betekent en wat ik hier allemaal mee kan. Ik gebruik In Christ United daarom dan ook als geloofsuiting.