Martijn Stoffer
Akoestisch gitarist en zanger bij In Christ United

Martijn Stoffer

Van jongs af aan ben ik opgevoed in de Protestantse kerk te Biddinghuizen. Ik ging graag naar de kerk mits er kinderkerk was, want ik mocht graag op jonge leeftijd verhalen horen over het geloof.
Wanneer ik hierop terug kijk weet ik dat mijn christelijke basis in mijn jongere jaren al gegrondvest is. Ik voelde me geborgen wanneer ik ‘Jezus, is de goede herder’ zong samen met mijn ouders. Dat veilige gevoel heb ik nog steeds, als ik erbij nadenk dat Jezus over mij waakt. In goede momenten weet ik Hij is met mij, en in minder goede momenten voel ik heel sterk Zijn nabijheid.

Het is 2007 wanneer ik besluit om met World Servants drie weken ontwikkelingswerk te doen in Oekraïne. Ik leerde leeftijdsgenoten kennen die actief bezig zijn met het geloof, waarbij ik een vurige passie merkte. Er waren drie mensen die gitaar speelden en wat had ik een verlangen om dit ook te kunnen. Ik voelde zoveel liefde, rust en blijdschap door de muziek heen. Daarom heb ik meteen een gitaar aangeschaft toen ik terug kwam.

Eenvoudig vond ik het niet, dus ik heb gezocht naar privéles. Deze man, Bert genaamd had bewondering voor mijn stemgeluid en het vrij snel oppikken van zijn lesmateriaal dat hij me vroeg voor zijn bandje. Dit maakte me enthousiast, want ik hoefde geen lesgeld meer te betalen. Ik schreef nummers, ik deed solo’s op de gitaar en zong daarbij. Dit deed ik een half jaar, totdat ik duidelijk zag, ik wil mijn passie juist voor God inzetten. Niet in het genre levensliedjes.

Ik zocht op christelijkpodium.nl en kwam zowaar Jonathan en Richard tegen die dezelfde passie met mij deelden. Vervolgens wist ik een toetsenist en tevens vriend van mij, genaamd Tjardie (voormalig toetsenist), te benaderen. Tjardie wist dat een schoolgenoot, genaamd Maarten, heel goed kon zingen. En zo zijn we bij elkaar gekomen. Als ik over dit proces nadenk, is het heel bijzonder hoe wij als band gevormd zijn. Voor mij is dit geen toeval.

Het is een voorrecht om de aanbidding te begeleiden. Een gevoel wat niet te omschrijven is. Waar zoveel kracht vanuit gaat. Tuurlijk zijn er ook mindere momenten geweest. Waarbij ik vooral moeite heb gehad met kritiek van mede-christenen over onze manier van muziek maken. In deze periode heb ik een droom gehad waarbij de volgende tekst in mijn hart werd gedragen:

2 Timotheus 4:
5 Jij echter moet in alles nuchter zijn, je lijden aanvaarden, je werk als verkondiger van het evangelie doen, je dienende taak vervullen.