Robert Wester
Technicus bij In Christ United

Robert Wester

Als technicus van In Christ United ben ik sinds de eerste optredens betrokken. Ik ken Martijn al vanaf jongs aan (we zijn opgegroeid in dezelfde straat), en wist dat hij sinds enige tijd in een bandje speelde. Hij had al eens aangeboden om een keer mee te gaan, maar zover was het nog nooit gekomen. Totdat hij mij vertelde dat ze tijdens een oefenavond wat op wouden nemen, en of ik daarbij kon helpen. Dat was mijn eerste kennismaking met In Christ United.

In die tijd kwamen ook de eerste aanvragen voor optredens binnen. De eerste was in Apeldoorn, de kerk had eigen apparatuur staan en zodoende was er geen geluidsinstallatie nodig. Ik was graag mee gegaan, maar moest die zaterdag helaas werken. Nadat het eerste optreden goed verlopen was stond het volgende alweer te wachten, echter deze keer verwachte de kerk dat de band zelf een geluidsinstallatie mee bracht! Martijn belde mij om te vragen of ik hun kon uitversterken in de kerk, ik vertelde dat het wel kon, maar ik zelf wat spul bij moest huren. Kort daarna een telefoontje van Jonathan; het bleek dat de persoon waar wij oefenen (Jan) een complete geluidset had staan. Deze konden wij huren en Jan en ik gingen samen mee voor het geluid.

Bij de opvolgende optredens ging ik steeds meer alleen het geluid doen, Jan ging enkel bij de grotere optredens mee om te helpen. In de kerken waar een eigen geluidset staat probeer ik zoveel mogelijk zelf te mixen. Omdat we tegenwoordig met In-Ear monitoring spelen is het prettig dat de bandleden een "vertrouwd" geluid op hun monitor hebben. Daarnaast weet je als geluidsman hoe de band het zaalgeluid graag heeft, hoewel het in kerken soms nog knap lastig kan zijn om goed geluid te krijgen ;-). Naast het geluid doe ik alle technische zaken voor In Christ United, vandaar de naam Technicus. Dit gaat van licht, geluidsopnames, weigerende laptops/beamers, de website (met Martijn samen) tot soms een falend muziekinstrument ;-)

Door betrokken te raken bij In Christ United ben ik mij weer meer bezig gaan houden met het geloof. Ik ben christelijk opgevoed, maar in onze eigen kerk kwam ik de laatste tijd amper meer. Met In Christ United bezoek ik veel verschillende kerken en geloofsstroming wat mij erg trekt. Ik ga altijd met plezier mee, en de kerk en het geloof is niet meer "saai" zoals ik dat vroeger weleens ervaarde.